Tehnika: embosiranje s srajčko in prahci

Saj verjetno že vrabci činkajo, da imam najraje trpežen bel ali črn papir, ki ga barvam in oblikujem po svoje. Tokrat sem združila različne tehnike embosiranja za izdelavo bogate moške voščilnice.

Takole sem si za začetek pripravila nekaj izrezov in pripomočke za suho in vroče embosiranje.

V zadnjem času so zelo popularne 3d embosing srajčke, ki imajo motiv oblikovan v več nivojih. Zato so debelejše, čemur je potrebno malo prilagoditi “sendvič na strojčku”. Da papir med obdelavo ne popoka, ga vedno vsaj z zadnje strani navlažim z vodno meglico. Tim H. pravi, da ker so 3d, potrebujejo tri prehode skozi napravo za embosiranje. Res je relief po treh prehodih zelo natančen in vzorec se krasno vidi.

Z embosing blazinico lahko papir premažemo zelo natančno, kar na debelo, teko se prahec res dobro oprime podlage. V tem primeru sem izrez položila na podlago in blazinico večkrat močno pritisnila ob papir.

Debel nanos prahu v celoti prekrije papir in da nekakšen kovinski izgled.


Mislim, da sem pri Tini B. ali pa Vladki videla trik s pluto in bucko, tako so prsti pri segrevanju na varnem.

Naslednjega izreza sem se z embosing blazinico le rahlo dotaknila……

….zato je rezultat precej drugačen.

Kazalca sta tako drobna, da sem postopek embosiranja ponovila trikrat, tako sta dobila precej na čvrstosti, tudi izgled je precej zaresen.

Mali sizzix strojček je vrhunski pripomoček, ki ga imam lahko ves čas na mizi. Nanj sem izrezala manjše elemente, ki se v klasični napravi skoraj izgubijo.

Med črnim ozadjem in ostalimi elementi mi je manjkala neka barvna povezava, zato sem na relief kar s prstom nanesla Distress Oxide antique linen. Oxidi so prekrivni in se tudi na temni podlagi lepo vidni.

Za sestavljanje sem uporabila spenjač, penast lepilni trak in tekoče lepilo.

Takole pa sem preoblekla metulja iz kolekcije Lemoncraft.


Ves material nadete v

Hvala za ogled in komantarje.

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Helena says:

    Andreja, čudovito si vse skupaj skombinirala. Zanimivo mi je, da si cvetlično ozadje, sicer bolj primerno za žensko voščilnico, tako lepo obdelala, da paše tudi za moško. Pa hvala za nasvet, kako suho embosiraš!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *