Altenew Final Challenge – Level 2 – Summer Swirls

Po uspešno opravljenih nalogah pri AECP Level 1 in Level 2 sem od Erum prejela navodila za zaključno nalogo (Altenew Final Challenge – Level 2).

Naloga: štiri moške voščilnice in recikliran izdelek.

Uporabi in predstavi tri tehnike, ki so bile predstavljene v AECP poglavjih, ter jih uporabi na štirih moških voščilnicah, ki bodo ustrezale temam: rojstni dan, obletnica, vzpodbuda in ljubezen/mislim nate. Izdelaj tudi recikliran/nadgrajen izdelek.

Moški in fantje okrog mene obožujejo sladoled, zato sem izbrala čudovit set štampiljk in rezalnih šablon Altenew Summer Swirls, ter set napisov Super Script, kasneje sem dodala še misli iz seta Sentiment Strips in štampiljko Pinstripe za ozadja.

Za tehnike sem izbrala: 

  • “Impressive Hreat Embossing”, ker mi je ta tehnika od prvih začetkov ustvarjanja neizmerno všeč. 
  • “Beautiful details”, ker sem v tem poglavju naučila kombinirati markerje in suhe barvice ter posvetuti več pozornosti detajlom. 
  • “Let it shine”, ker že z vročim embosiranjem dosežemo krasen sijaj, kar na moških voščilnicah preredko vidimo. Všeč mi je tudi svetleč izgled sladoleda. 

Inspiracijsko fotografijo sem našla na Pinterestu.

Pri My Creative Scoop sem našla barvno lestvico Copic markerjev, ki pa sem jo v procesu barvanja malce prilagodila. Nato sem narisala grob načrt za postavitev voščilnic. Pri barvah sem izhajala iz čokoladno višnejevega sladoleda z dodatkom bele in črne.

Izbrala sem Neenah solar white papir, ki ima rahlo krem odtenek in je odličen za barvanje z alkoholnimi markerji, prenese pa tudi nekaj barvanja z barvicami. Za odtise sem uporabila Memento črno blazinico, ki je alkoholnimi markerji ne razmažejo.

Drobne detajle sem torej dorisala z barvicami in belim Sakura Gelly roll markerjem, za sijoč učinek pa sem uporabila Sakura Glaze prozoren marker in Nuvo drops za češnjo na sladoledu.

Rezalne šablone med delovnim procesom zbiram na večjem magnetu, tako jih ne izgubim. Pobarvala in izrezala sem kar nakaj sladoledov, nato pa sem se lotila izdelave voščilnic.

  1. Love/Thinking of you card:
  • Heat embossing: sentiment 
  • Beautiful details: ice cream colored with markers, coloured pencils, gel and glaze markers, Nuvo clear drops; and tone on tone background stamping
  • Let it shine: clear heat embossing

Prva voščilnica je na temo “mislim nate” in ima s prozornim prahom vroče embosiran napis “You are the sweetest”. Drobne sladolede sem na črn papir odtisnila z embosing blazinico, tako je nastal zelo nežen vzorec.

2. Birthday card:

  • Heat embossing: sentiment 
  • Beautiful details: multi colour stamping script
  • Let it shine: clear heat embossing, small clear drops on ice cream

Za drugo rojstnodnevno voščilnico sem izbrala napis “CELEBRATE”. S pomočjo Misti pripomočka sem izdelala dvobarven napis. Na zgornjo polovico napisa sem nanesla rdečo barvo in rob zabrisala z gobastim aplikatorjem ter odtisnila na papir. Nato sem postopek ponovila s črno barvo na spodnji polovici napisa. Končala sem z odtisom z embosing blazinico in prozornim embosing prahom.

Za ustvarjanje dimenzije na večjih površinah pogosto uporabim lepenko – karton. Nemalokrat z njo podložim tudi izreze.

Rob belega papirja sem odrezala na velikost osnove, vmes pa sem vstavila z lepenko podložen črn pravokotnik, ki je za par milimetrov manjši od osnove. Na tak način z dobimo nekaj dimenzije in detajlov, brez dodatnih elementov.

3. Anniversary card

  • Heat embossing: sentiment and black element/frame
  • Beautiful details: shiny details on the ice cream, thin heat embossed frame
  • Let it shine: clear heat embossing, small clear drops on ice cream

Tretja voščilnica – obletnica – je namenjena paru, ki je skupno pot začel po srečanju ob sladoledni stojnici. Vsako poletje si na ta dan privoščita najljubši sladoled, ona višnjevo on pa čokoladno lučko.

S tehniko maskiranja sem odtisnila dva sladoleda in ju pobarvala. Za poravnavo napisa sem uporabila L ravnilo, ki je del pripomočkov pri Misti napravi.

Vroče embosiranje je postopek, pri katerem na papir naredimo odtis z embosing blazinico, ga posujemo s prahom in fiksiramo z grelno napravo. Blazinice za odtise naj bodo počasi sušeče, da se prrah odtisa lahko dobro oprime. Grelno napravo veš čas premikamo, da ne zažgemo papirja. Segrevamo najprej od spodaj, tako preprečimo, da bi zračni tok iz naprave odpihnil prah. Kadar embosiramo vso površino, si izdelamo “ročko” da si ne opečemo prstov.

Sledilo je še sestavljanje voščilnice.

4. Encouragement card

  • Heat embossing: Clear embossing on black stripe.
  • Beautiful details: shiny details on the ice cream, Nuvo clear drops on cherry
  • Let it shine: clear heat embossing, Nuvo clear drops on cherry

Iz seta Sentiment Strips sem izbrala vzpodbudne misli in jih z Misti pripomočkom v različnih smereh odtisnila na bel papir. Želela sem ustvariti videz starega časopisnega papirja, zato so nekateri odtisi namenoma slabi.

Prvi poizkus barvanja vanilijeva sladoleda mi ni bil všeč, zato sem si ponovno odtisnila le zgornji del in ga kasneje nalepila preko neuspešno pobarvanega. Črne črte odtisa sem omilila z belim Sakura Gelly Roll markerjem. S tem markerjem lahko tudi popravimo-prekrijemo manjše napakice.

Potiskan papir sem osenčila z Distress Oxide Vintage Photo blazinico.

5. Altered Item/Upcycled Project – piggy bank.

  • Heat embossing: Clear embossing on black stripe.
  • Beautiful details: shiny details on the ice cream, Nuvo clear drops on cherry
  • Let it shine: clear heat embossing, Nuvo clear drops on cherry

Na koncu sem se lotila še zadnjega projekta, reciklirala sem embalažo in jo predelala v hranilnik. V njem bomo nabirali kovance za poletne sladolede.

Uporabila sem enake elemente kot na voščilnicah. Pripravila sem si potiskan papir, embosirala sem dva črna traka in …

…pobarvala različne sladolede.

Pripravila sem elemente za preobleko embalaže in za lepljenje uporabila močan dvostranski lepilni trak.

V plasičen pokrov sem z olfa nožem naredila zarezo, skozi katere bodo padali kovančki.

In tu je zbirka štirih voščilnic in hranilnika.

Pripravila sem tudi kratek video o vročem embosiranju in dvobarnih odtisih.

Vsako voščilnico sem izdelala z mislijo na točno določeno osebo, vsem je skupno, da imajo zelo radi sledoled.

“For final challange I choose following techniques:

“Impressive Hreat Embossing” because I really like this technique.
“Beautiful details” because in this chapter I learned how to combine markers and coloured pencils and pay more attention to details.
“Let it shine”, because with heat embossing we can achieve a beautiful shine, which we rarely see on men’s cards. I also like the shiny look of the ice cream.

In addition to white and black, I also used brown (chocolate) and red (cherries) colour. I created Shiny elements with clear heat embossing, Sakura clear glaze marker and Nuvo clear drops.

I made each greeting card with a specific person in mind, they all have in common that they love ice cream. “

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
  1. goga says:

    Ni kaj mojstrica si in če vprašaš mene si dvignila nivo moške voščilnice. Krasno si opisala vse tehnike in uporabila fantastične detajle. BRAVO

  2. Vladka says:

    Veliko dobrodošlih nasvetov in krasno si vse izdelala.

  3. Natasa says:

    Vau, čudovite voščilnice! Super postavitev!

  4. Laurie Patterson says:

    Your work is stunning. You are so creative. I love the way you added the sentiment on “you are the sweetest” card, so clever. I’m out of the state taking care of my mom so I haven’t been able to work on my classes. Will be back at it sometime in May.

  5. Erum says:

    These are the absolutely most brilliant cards ever!! I am loving them, Andreja! You did such a fantastic job! And I am sure the men in your life won’t just love the cards for the ice cream on them but for how amazing they are!
    Love that altered piece as well.
    Thank you for submitting your outstanding work to the AECP assignment gallery.

  6. Majda says:

    Moj poklon draga Andreja. Fantastične ideje in izvedba, končni rezultata pa … sanjski. Samo rolam gor in dol pa spet in spet, vem, da se bom vračala še in še.
    Hvala iz srca za navdih, Majda

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *