Novoletne voščilnice 1.

Letos bodo moje voščilnice res unikatne, saj bo vsak prejemnik dobil drugačno. Morda bo vsem skupen le sneg, ki se ga da na res zanimive načine izdelati s pomočjo Tinine plastične šablone SNEG (http://www.najlepsi-par.si/izdelek/plasticna-sablona-sneg/)

Material in pripomočki

Stencil šablona naj sneži

Na prozoren akrilen blok sem bogato nanesla Distress blazinico in jo popršila s pefect pearls pršilom. Odtis sem naredila na gladko stran risalnega lista. Počakala sem, da se odtis dobro posuši, nato pa sem odtisnila še smtreko in snežaka in ju s srebrnim prahom toplotno embosirala. Preko šablone SNEG sem nanesla še prozorno embosing blazinico in prav tako toplo embosirala s srebrnim prahom.

Srebrna smreka

Za naslednjo voščilnico sem z Distress blazinicami obarvala ozadje, luna je posledica maskiranja. Na vlažno ozadje sem položila šablono SNEG in jo izdatno poršila z vodo. Počakala sem minutko, da Distress barva reagira z vodo in kapljice osušila s papirnato brisačko. Tako so nastale snežinke. Gozd je nastal tako, da sem štampiljko po prvem nanosu barve večkrat zapored odtisnila, brez vmesnega nanašanja barve.

Božiček na poti

Tule pa so prave bele snežinke: preko šablone SNEG sem nanesla prozorno embosing blazinico in toplo embosirala z belim prahom na krem podlago. Žal je bleščice na fotografijah težko ujeti, zato se ne vidi, da se zelena smreka vsa blešči, kot bi bila malce zaledenela.

Zelena smreka

Tule pa sem za izdelavo snežink uporabila belo teksturno pasto, ki sem jo nanesla preko plastične šablone SNEG. Kes sem želela, da bi se posamezne snežinke lesketale, sem jih pobarvala z embosing svinčnikom in potresla z bleščečim embosing prahom. Žal je embosing svinčnik malo modre barve, zato je nekaj snežink malo spremenilo barvo.

Teksturna pasta

In še ena za konec.

Zimska noč

Voščilnice s snegom prijavljam na

120. Izziv pri CRAFT-alnici, ki se glasi : Naj sneži
http://craft-alnica.blogspot.com/2014/10/izziv-120-naj-snezi.html

In v Galerijo Najlepši par, mesec november
http://www.najlepsi-par.si/galerija-november/

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Martina says:

  Krasne su.
  LP, MArtina

 2. Lili says:

  Vse so zelo zelo lepe in všeč mi je tvoja ideja, da vsak dobi drugačno.
  Prosila bi te le, da za Craft-alnico izbereš tri, ker med petimi pa res težko izbiramo.

  Hvala, da si se nam pridružila in srečno pri 120. izzivu Craft-alnice. Pozdravćek Lili

 3. Janja says:

  Prav vse so zelo lepe.
  Hvala, ker si se nam pridružila na 120. izzivu CRAFT-alnice. Lp

 4. Andreja L. says:

  Zelo so lepe prav vse, a se bo treba odločiti :-))
  Hvala, ker se igraš z nami s snegom posutim izzivom v CRAFT-alnici … Srečno!

 5. Tina says:

  Andreja…kakšna prekrasna kolekcija!!! Vse so prav čarobne in veš koliko veselja boš z njimi `raztresla` naokrog!!! Res sem mislila, da se s to šablono že vse pogruntala, pa vidim, da sploh ne!!! Distres ozadje in voda – čudovito!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *