Barje – akvarelna tehnika

Sandy Allnock me je navdušila nad alkoholnimi markerji, sedaj pa se je moja radovednost usmerila tudi na akvarelne tehnike. Rdeča nit njenih inštrukcij je, naj se namesto z detajli ukvarjamo z ustvarjanjem celotnega vtisa. Meni je ta princip zelo blizu, ker sem pri nekaterih stvareh zelo nepotrpežljiva in se ne vidim v večurnem risanju posameznih listkov ali dlačic. Umetnike, ki to obvladajo zato res cenim.

Art-clasess: Mini Aqua Marker Class: Travel Sketches tečaj me je tako navdušil, da sem se lotila ustvarjanja pokrajine namesto z akvarelnimi markerji kar z mini setom akvarelnih barvic, s samo enim čopičem, brez štampiljk, na navadnem akvarelnem papirju. Nekaj osnovnih potez sem naredila s svinčnikom nato pa nadaljevala z barvanjem.

S črnim markerjem sem načečkala detajle. Ta del je kot nekakšna meditacija, saj samo slediš oblikam, ki so jih ustvarile barve in voda in najbolje je, da zraven nič ne razmišljaš.

S končnim izdelkom sem zadovoljna ravno toliko, da sem veselim nadaljevanja.

To pa je inspiracijska fotka z jutranjega sprehoda.

Art-clasess: Mini Aqua Marker Class: Travel Sketches

Material in pripomočki:

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-darilnica-klavdija-1.png
http://www.darilnica-klavdija.si
  • akvarelni papir
  • akvarelne barve
  • čopiči
Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *